• Polski
  • English
  • Русский
 
pol-skór
wyszukiwarka
 
 
  • Pol-Skór Foto
  • Pol-Skór Foto
 

Masz pytania?
Zadzwoń, napisz!

+48 42 640-77-45
polskor_mw

Testy do badania powierzchni

Produkty

EnzQuick EZ-3302CTO-II - Szybki test na sprawdzenie ogólnej liczby bakterii na powierzchni (dostępny)

Informacje o testach

Testy pałeczkowe EnzQuick pozwalają monitorować czystość mikrobiologiczną sprzętu i powierzchni. Za pomocą kompaktowego zestawu EnzQuick można w prosty sposób wykryć i oszacować ilość potencjalnych patogenów na powierzchniach narażonych na ich niepożądaną obecność. Testy pałeczmowe to doskonałe narzędzie sprawdzające efektywność przeprowadzanego mycia i odkażania oraz skuteczność bazy preparatu dezynfekującego. Wykrywają obecność tylko żywych mikroorganizmów (nie białek, cukrów czy ATP).

test_info

Zastosowanie:

  • Przemysł spożywczy – badanie czystości mikrobiologicznej powierzchni produkcyjnych. Negatywny wynik badania pozwoli uchronić surowiec lub produkt przed wtórnym zakażeniem pochodzącym z powierzchni.Wykorzystanie testów EnzQuick do powierzchni mogących mieć kontakt z żywnością w branżach:

zastosowanie

  • Daje to możliwość kontroli mikrobiologicznej od momentu przyjęcia surowca od dostawcy, poprzez wszystkie procesy przerobowe, aż po umieszczenie gotowego produktu na sklepowych półkach. W sklepach oraz punktach gastronomicznych testy również znajdują zastosowanie w celu sprawdzenia wszelkich powierzchni, które mogą mieć kontakt z żywnością.
  • Przemysł farmaceutyczny i kosmetyczny- szybka metoda kontroli środowiska produkcyjnego, rozumianego jako powierzchnie maszyn linii produkcyjnych, ścian i podłóg oraz człowieka uczestniczącego w procesie.
  • Przenośne systemy sanitarne i usługi sprzątające- EnzQuick służy do kontroli czystości mikrobiologicznej po przeprowadzeniu czyszczenia i dezynfekcji – bada skuteczność przeprowadzonego mycia i odkażania.
  • Usługi transportowe i przechowywanie- badanie czystości mikrobiologicznej: wnętrza cystern do transportu surowców płynnych i sypkich, np. mleka, cukru itp.,  skrzyń ładunkowych samochodów transportujących żywność, komór chłodniczych przewożących, np. mięso, wędliny, nabiał itp., powierzchni zbiorników magazynujących, np. tanków, silosów, elewatorów itp.

Warunki przechowywania

  • Testy przechowywać w temperaturze: 2-8°C
  • Testy mogą być transportowane w temperaturze: 2-25°C
  • Czas ważności produktu: 6 miesięcy przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej, 18 miesięcy przy przechowywaniu w lodówce

 

Ostatnia aktualizacja: 30 sierpnia, 2017

‹‹ POWRÓT
 

Podział produktów na branże

 

Partnerzy

  • Logo partnerzy 1
  • Logo partnerzy 2
  • Logo partnerzy 3